Katalog

Erlemann & Huckenbeck GmbH & Co KG

Erlemann & Huckenbeck GmbH & Co KG

  • ISO 9001:2015

Erlemann & Huckenbeck GmbH & Co KG

  • ISO 9001:2015

18.04.2023 13:04

Erlemann & Huckenbeck'ten yüksek kaliteli plastik parçalar

Termoset ve termoplastik kalıplama bileşiklerinin işlenmesinde uzmanınız

Erlemann & Huckenbeck'in hizmet yelpazesinin temel taşlarından biri, enjeksiyon kalıplama veya sıkıştırma kalıplama kullanılarak çizimlere göre üretilen termoset ve termoplastikten yapılmış plastik parçalardır. Her iki segment için de şirket, müşteriler için yüksek kaliteli, son derece işlevsel bileşenlere yansıyan kapsamlı bilgi birikiminden yararlanmaktadır. En önemli ürünler arasında tutamaklar, topuzlar, tırtıklı vidalar, el çarkları ve sızdırmazlık klipsleri yer almaktadır.

Dayanıklılıkları, yüksek ısı dirençleri (kendiliğinden sönen) ve mükemmel kaçak akım değerleri sayesinde termoset bileşenler otomotiv, malzeme taşıma veya makine mühendisliği gibi alanlarda kullanılmaktadır. Asitlere, bazlara ve solventlere karşı yüksek kimyasal dirençleri, aşınma ve boyutsal kararlılıkları nedeniyle tıp sektöründe de popülerdirler. Ayrıca, yüzeyleri genellikle çok parlaktır ve temizlenmesi kolaydır. Termosetler söz konusu olduğunda üç tür ayırt edilebilir: serbest akışlı malzemeler, yığın kalıplama bileşikleri (BMC) ve tabaka kalıplama bileşikleri (SMC), serbest akışlı termosetler en geniş uygulama alanını oluşturur.

Termoplastiklerin düşük erime noktaları nedeniyle kalıplanması ve şekillendirilmesi daha kolaydır ve bu nedenle belirli bir esneklik derecesi sunar. buna karşılık gelen yük ile daha uzun bir uygulama süresi boyunca, düşük sürünme oranı ve yüksek dayanıklılığı sayesinde yine de deforme olmaz. Termoplastikler aynı zamanda dayanıklı ve kimyasal olarak dirençlidir, ancak termoset plastiklerin aksine, birden fazla kez eritilebilir ve geri dönüştürülebilirler, bu da onları daha sürdürülebilir bir seçim haline getirir. Polikarbonat ve akrilik gibi bazı termoplastikler aynı zamanda şeffaftır, bu da onları pencere, lens ve ekran gibi uygulamalar için ideal hale getirir.

Üretim süreci ve uygulamalar

Erlemann & Huckenbeck, termoset parçaları, şirketin özel bir yetkinliği ve benzersiz bir satış noktası olan kendi sıkıştırma kalıplarının kullanımını içeren sıkıştırma kalıplama işlemini kullanarak üretmektedir. Bu süreçte, ilgili termoset (serbest akışlı, BMC, SMC) 130 ila 150 °C arasında bir çalışma sıcaklığına sahip dikey olarak açılan kalıba soğuk veya hafifçe önceden ısıtılmış olarak doldurulur. Termoset kalıba bastırılır bastırılmaz kalıplama aleti açılır. Termoset kalıba çarptığı anda termal reaksiyon başlar: hammadde sıvı hale gelir ve homojenleşmeye başlar. Bu sürece paralel olarak pres kapatılır, böylece malzeme boşlukta eşit olarak dağıtılabilir ve sertleşebilir. Daha sonra parça, örneğin demiryolu trafiğindeki interkom istasyonlarının muhafazaları veya kapakları, gerektiği gibi taşlanır ve parlatılır.

Termoplastik için kullanılan enjeksiyon kalıplama işleminde, E&H kalıpları yatay olarak açılır. Kuru termoplastik bir haznede renk, UV veya yangın dengeleyici gibi katkı maddeleri ile karıştırılır ve enjeksiyon ünitesinde homojenize edilir. Daha sonra çok daha soğuk olan kalıba enjekte edilir ve kalıp boşlukları doldurulur. Sonraki kürlenme süresinden sonra, sızdırmazlık kelepçeleri veya silindirler gibi bitmiş bileşenler çıkarılabilir.






Daha fazla haber

Dişli cıvatalı Form B
  • Plastik sap Duroplast, PF 31
  • Dişli...

Dişli burçlu Form E
Plastik sap termoset, PF 31
Dişli burç paslanmaz çelik A2

Ü...

Erlemann+Huckenbeck'in yıldız kulpları iki malzeme çeşidinde mevcuttur.

Termoset k...