Katalog

TELE Haase Steuergeräte GmbH

TELE Haase Steuergeräte GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008
  • DIN EN ISO 14001:2004

TELE Haase Steuergeräte GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008
  • DIN EN ISO 14001:2004

20.10.2022 00:10

eCap - güç sensörü enerji tasarrufuna yardımcı olur

TELE Haase eCap, dijital veri işleme için analog değerlerin doğru ölçümü için iletişim özellikli bir güç sensörüdür. Ölçülen verileri Modbus aracılığıyla bir PLC'ye veya IoT modülü aracılığıyla buluta iletir ve esnek işlevselliği ile evrensel olarak kullanılabilir. Büyük bir çaba gerektirmeden sonradan takılabilen güç sensörü, makinelerin ve sistemlerin optimizasyonu için ilgili tüm dijital verileri toplar ve müşterilerin enerji tasarrufu yapmasına yardımcı olur - bu da hem makineler hem de bütçe için iyidir.

Enerji tüketimini ölçün ve optimize edin
TELE eCap, müşterilerin enerjiyi akıllıca kullanmasına ve işletme giderlerini azaltmasına yardımcı olur. Makineden eCap aracılığıyla okunan analog elektrik değerlerinin hassas ölçümü, kullanıcıya dijital olarak işlenebilen, analiz için hazırlanabilen ve görselleştirilebilen güvenilir bir veri tabanı sağlar. Evrensel olarak uygulanabilir olan eCap, birçok farklı uygulama alanı için doğru bilgileri sağlar. Hızlı veri iletimi sayesinde eCap, değişen koşullara anında tepki verilmesini sağlar. Bu şekilde elde edilen dijital veriler sadece ekipmanı hasar veya arızaya karşı korumakla kalmaz, aynı zamanda verimliliği ve performansı optimize etmeye de yardımcı olur.

eCap aşağıdakiler için idealdir:
  • Enerji yönetimi
  • Enerji verimliliğinin artırılması
  • Yük dengeleme
  • Süreç ve tesis izleme
  • Kestirimci bakım
  • Belirleyici bir faktör olarak veri

ECap, voltaj ve akımı çok yüksek çözünürlükle ölçer ve güç, güç faktörü, enerji veya frekans gibi diğer birçok değeri hesaplar. İletişim Modbus RTU üzerinden gerçekleşir. Makine ve sistemlerden gelen ölçüm verileri sayısallaştırılırsa, sistemin eşik değerleri ve işlevleri yazılım aracılığıyla bulut veya bir PLC üzerinden ayarlanabilir. Ayrıca veriler kaydedilebilir ve veri madenciliği için kullanılabilir. Bu, kullanıcıya analizler yapma ve uygulamasının performansını optimize etmek için ileriye dönük kararlar alma becerisi kazandırır.

ECap,

uygulamaya bağlı olarak PLC'ler, IoT ağ geçitleri veya benzer sistemlerle birleştirilebilir.

eCap, yüksek teknik performansıyla etkileyicidir:
Mükemmel örnekleme çözünürlüğü: 24 bit
Çok yüksek hassasiyet: 1/100

.

000 FMR
Yüksek örnekleme hızı: 9.800 örnek/s
Çok yüksek doğruluk: %0,01'e kadar
Ek izleme işlevlerinin yerel entegrasyonu için dijital giriş.
İzlenen cihazın, örneğin bir sürücünün veya koruyucu rölenin yerel aktivasyonu için dijital çıkış.


Rahat kurulum ve kişiselleştirme
eCap, 45 mm/1,8 inçlik kompakt bir kurulum genişliğine sahiptir ve enerjisiz durumda bir tornavida aracılığıyla cihazın ön tarafında kolayca parametrelendirilebilir. Müşteriye özel fonksiyonların uygulanması kolaydır ve analog değerlerin ve trendlerin doğru bir dijital görüntüsünü sağlar. Firmware güncellemeleri Modbus RTU üzerinden gerçekleştirilir.

PLC veya IoT modülü ile
TELE eCap için bir uygulama örneği, bir PLC ile kombinasyondur. Burada analog elektrik değerleri makineden okunur, dijital değerlere dönüştürülür ve kablo (Modbus RTU) aracılığıyla bir Modbus master'a iletilir. Bu varyant, müşterinin dijital verilere doğrudan yerinde erişmesini ve makinenin faaliyetine anında tepki vermesini sağlar.

ECap bir IoT modülü ile birleştirilirse, makinelerden toplanan veriler bir internet bağlantısı aracılığıyla buluta aktarılabilir. Bu sayede çeşitli cihazlara (PC, tablet, cep telefonu vb.) sahip kullanıcılar dijital ölçüm verilerine dünyanın her yerinden erişebilmektedir. Uygulamada, eCap hem yeni hem de mevcut sistemlere entegre edilebilir (retrofit).