Katalog

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Listeye geri dön

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH'nin Pürürzlülük ölçüm cihazlarý (ROTOS)

Ürün sorgulama  

Tüm özellikleri birleştiren bir pürüzlülük sensörü.

Boyut, form/konum ve pürüzlülüğü tek bir makinede otomatik olarak ölçün: Daha fazla verimlilik, tek bir kayıt.

Örneğin araçların güç aktarma organlarındaki bileşenlerin kalite denetimi için pürüzlülük ve dalgalanmanın standartlara uygun olarak denetlenebilmesi gerekir. ZEISS ROTOS pürüzlülük sensörü, ilk kez tek bir koordinat ölçüm cihazında tam da bunu sağlar. Operatörler, daha fazla ölçüm kesinliği ve büyük zaman tasarrufu için basitleştirilmiş bir iş akışından yararlanır.

ZEISS ROTOS, bir koordinat ölçüm cihazında (CMM) boyut, konum veya form denetimi yapan ve aynı zamanda aynı iş parçası üzerinde pürüzlülük ve dalgalılık ölçümü yapması gereken kullanıcılar için tasarlanmıştır. ZEISS ROTOS pürüzlülük sensörü sayesinde, bir teknik resmin tüm özellikleri tek bir CMM ile tam olarak ölçülebilir ve tek bir kayıtta görüntülenebilir. Artık bir yüzey ölçüm cihazına aktarmaya gerek yoktur.

Çeşitli ölçüm pozisyonlarına yeniden sıkıştırma olmadan ulaşılabilir ve operatör yüzey ölçümünü etkilemeden tam otomatik bir çalışma mümkündür. Bu, önceki birkaç dakikaya kıyasla sadece birkaç saniye sürer. Parçanın taşınması ve kelepçelenmesi artık gerekli olmadığından, proses boyunca hatalara yatkınlık ve operatör etkisi neredeyse tamamen ortadan kaldırılmıştır.

Ama dahası da var: ZEISS ROTOS, parçayı tekrar sıkıştırmadan tüm yüzeylere ulaşmak için esnek bir şekilde konumlandırılabilir. Ayrıca, sensör bir dönme/eğilme eksenine sahiptir. ZEISS ROTOS'tan alınan ölçüm verileri Bluetooth aracılığıyla analiz bilgisayarına iletilir. Veriler daha sonra bir makine sürücüsü aracılığıyla CALYPSO yazılımına aktarılır ve diğer ölçüm verileriyle birlikte ortak bir kayıtta dışa aktarılabilir. ZEISS ROTOS, VAST sensör taşıyıcılı belirli koordinat ölçüm cihazları için kullanılabilir.

Ürün sorgulama