Katalog

Comet Yxlon GmbH

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

Listeye geri dön

Comet Yxlon GmbH'nin E-mobilite için batarya sistemlerinin BT testi

Ürün sorgulama  

Batarya- elektrikli otomobilin kalbi
Elektrikli otomobillerde bataryanın performansı tüm aracın güvenilirliği, menzili ve uzun ömürlülüğü için çok önemlidir. Comet Yxlon CT sistemleriyle yapılan CT denetimleri, hem otomotiv hem de batarya hücresi üreticilerini, örneğin seri üretimde hurdayı azaltmaya yardımcı olan güvenilir, yüksek hassasiyetli denetim verileriyle destekler. Bilgisayarlı tomografi, pil hücresi hammaddelerinin yanı sıra tek tek hücreleri, bir modül halinde paketlenmiş hücreleri ve bir pil sistemi veya pil paketi oluşturmak için bağlanan modülleri incelemek için kullanılır.

Pil hücreleri içinverimli kalitegüvencesi
Hücre üretimindeki en büyük zorluklardan biri yüksek ıskarta oranıdır. Bu önemli bir maliyet faktörü olduğundan, kusurlu hücrelerin daha ileri işlemlerden önce tespit edilmesi önemlidir. Comet Yxlon'un CT denetim sistemleri, tahribatsız kalite güvencesi ve metroloji uygulamaları için çok çeşitli teknikleri kapsar. Bunlar arasında katot/anot çıkıntı ölçümleri ve bir pil hücresindeki en yaygın kusurlar olan safsızlıklar ve inklüzyonlar için testler yer alır.

Pil modüllerinin güvenilirBT denetimi
Çok dar bileşen ve bağlantı toleranslarının yanı sıra temas kaynağı için özel gereksinimler, pil modüllerinin üretimi için pil hücrelerinin istiflenmesini zorlu bir görev haline getirir. Comet Yxlon sistemleri ile bilgisayarlı tomografi, hücre yığını hizalamasının, gövde kaynaklarının, hücre bağlantı kaynaklarının ve tırnak kaynaklarının kalite değerlendirmesi için hassas denetim sonuçları sağlar. Ayrıca Comet Yxlon ile laminografi, modüllere önceden monte edilmiş hücrelerin çıkıntı ölçümlerini mümkün kılar.

Batarya sistemlerinin ve paketlerinin CT ile test edilmesi
Batarya modülleri bir batarya sistemine monte edildiğinde, bir ısı emici görevi gören sistem muhafazasına (genellikle bir metal döküm) bağlanırlar. Comet Yxlon CT test sistemleri, üreticilerin tüm bileşenlerin tamamen işlevsel olduğundan emin olmak için bu bağlantıyı kontrol etmelerini sağlar.

Ürün sorgulama  

Bilgisayarlı tomograflar alanında daha fazla ürün

Bilgisayarlı tomograflar (FF85 CT)

  • Seri: FF serisi
  • Sektör: Otomotiv, Elektronik, Havacılık ve Uzay, Bilim ve araştırma, Dökümhaneler, Ek imalat
  • Defekt boyutu: <1mm, >1mm
  • Parça Boyutu: küçük...

Mikro BT sistemi (FF20 CT)

  • Seri: FF serisi
  • Sektör: Otomotiv, Elektronik, Havacılık ve Uzay, Bilim ve araştırma, Yarı iletkenler, Ek imalat
  • Kusur boyutu: <1µm, <50µm, <1mm, >...