Katalog

P.J. Prause Durotec GmbH

P.J. Prause Durotec GmbH

P.J. Prause Durotec GmbH

Listeye geri dön

P.J. Prause Durotec GmbH'nin S-Ply® yaprak yaylar

Ürün sorgulama  

S-Ply® yaprak yaylar katmanlı ve sıkıştırılmış UD (Tek Yönlü) prepreg katmanlarından oluşur. Ayrı prepreg katmanlarının birbirine yönlendirilmesi sayesinde, bir S-Ply® yaprak yayın mekanik özellikleri üretim sırasında ilgili müşteri gereksinimlerine ve uygulamalarına uyarlanabilir. S-Ply® yaprak yaylar birçok uygulamada çelik yaprak yaylara kıyasla üstün özellikler sunar

Malzeme özellikleri

Tek yönlü lifler

Yaprak yaylarda bulunan takviye lifleri, kesinlikle paralel yönlendirilmiş, iç içe geçmemiş cam veya karbon liflerinden oluşur. Elyaflar önceden gerilmemiş ve bükülmemiştir. İzotropik bir yapıya sahip metalik malzemelerin aksine, yönlüdürler ve bu nedenle malzemeye özgü bir tasarım oluşturmak için hizalanabilirler

Epoksi reçine matrisi

Epoksi reçine sistemleri bağlayıcı görevi görür. Özel koordinasyonları cam yüzeyine çok iyi yapışma sağlayarak optimum dinamik ve elektriksel özellikler elde edilmesini sağlar. Matris reçinesi ve takviye edici elyaf oranı, seçilen hammaddelerin tüm avantajlarından kompozit malzeme olarak en iyi şekilde yararlanılacak şekilde seçilir.

Matris bir dizi önemli görev üstlenir. Lifleri istenen düzende sabitler ve basınç gerilimi altında burkulmaya karşı destekler. Buna ek olarak, kuvvet taşıma işlevine sahiptir ve böylece oluşan kuvvetleri liflere aktarır. Bu şekilde, polimer matris, kompozitlerin tokluğu ve hasar toleransı üzerinde belirleyici bir etkiye

sahiptir

Test edilmiş uzun süreli dayanım

S-Ply yaprak yayların uzun vadeli mukavemeti Dresden'deki IMA Materialforschung und Anwendungstechnik tarafından bir Wöhler testinde test edilmiştir. Ortaya çıkan Wöhler eğrisi, sapma gerilimine bağlı olarak, beklenen yorulma arızasına kadar tolere edilebilir yük döngülerinin sayısını gösterir. Yorulma dayanımı 108 salınım döngüsünden oluşan bir yük değişiminden varsayılır.

Çelik yerine plastik

Yaprak yaylar için bir malzeme olarak, elyaf kompozitimiz S-Ply® çeliğe göre birçok avantaja sahiptir:
Yüksek mekanik dayanım ile yüksek elastik enerji depolama kapasitesi (düşük elastikiyet modülü).
  • Dengeli yay davranışı, önemli ölçüde daha yüksek spesifik yay etkisi, daha yüksek iç sönümleme, yay çeliğine kıyasla 6 kat daha fazla elastik enerji depolama kapasitesi.
Ayrı prepreg katmanları birbirlerine belirli açılarla yönlendirilebilir.
  • Bileşenin özellikle burulmaya karşı mekanik mukavemeti hassas bir şekilde kontrol edilebilir. Yaprak yay geometrisinin ve malzemenin yüke ideal adaptasyonu.
Dengeli mekanik mukavemet/ağırlık oranı, yüksek yorulma mukavemeti, korozyon direnci, çentikli darbe mukavemeti, elektrik yalıtımı.
  • Mekanik ve dinamik olarak yüksek gerilimli yapılara olanak sağlar

S-Ply®: Scotchply, daha ayrıntılı düşünülmüş

3M tarafından 1954 yılında geliştirilen ve patenti alınan fiber kompozit Scotchply™, 1974 yılından bu yana Prause Durotec tarafından yüksek performanslı yaprak yaylara dönüştürülmektedir. Bugün, optimize edilmiş fiber kompozit malzemeden yapılan yaprak yaylar, Prause Durotec tarafından S-Ply® korumalı ürün adı altında üretilmekte ve dünya çapında dağıtılmaktadır.

Ürün sorgulama  

Yaprak yaylar alanında daha fazla ürün

Fiber kompozit malzemeden yapılmış yaprak yaylar (S-Ply® yellow)

Prause Durotec'in fiber kompozit malzemeden yapılmış yaprak yaylar için standart malzemesi
Yay çeliğine göre birçok avantaja sahiptir: Daha büyük spesifik yay etkisi, yüksek iç sönümleme ve bi...

Gıda endüstrisi için yaprak yaylar (S-Ply® blue)

Bu malzeme, S-Ply® yellow ile karşılaştırılabilir mekanik özellikleri ile gıda temasına uygunluğu ile karakterize edilir. İlgili endüstri standartlarına uygun olan malzeme belirgin bir şekilde...