Katalog

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

Listeye geri dön

HME - Technologies GmbH'nin ALNiCo-Mıknatıs

Ürün sorgulama  

Düşük sıcaklık katsayısı ile yüksek sıcaklık uygulamaları için karşı alana karşı çok hassas ancak korozyona karşı oldukça dirençlidir.

Genel Bilgi:
Alnico mıknatıslar döküm işlemi veya presleme ve sinterleme işlemi ile üretilir. Mıknatıslar karşı alana duyarlı ve korozyona karşı oldukça dirençlidir. Manyetizmalarını 550°C'ye kadar koruyabilirler ve çok düşük bir sıcaklık katsayısına sahiptirler.

Malzeme demir, kobalt, nikel, alüminyum, bakır ve niyobyumdan oluşur. Sinterlenmiş alnico mıknatıslar, esas olarak taşlama ile işlenmesi gereken döküm alnico'dan daha karmaşık şekillerde yapılabilir.

Sıcaklık Etkileri:
Alnico mıknatıslar sıcaklığa göre çok kararlı olma eğilimindedir. Mıknatıslanmadaki değişiklikler tersine çevrilebilir ve mıknatıslanma kaybı 538°C'ye kadar olan sıcaklıklar için yeniden mıknatıslanma ile geri kazanılabilir.

Uygulamalar:
Alnico mıknatıslar çoğunlukla hoparlörler, mikrofonlar, motorlar, ölçüm cihazları, volan jeneratörleri, sensörler, tutucular, kademeli motorlar, kaplin sistemleri, hareket kontrolü için sensörler vb. için kullanılır.

Ürün sorgulama