Katalog

ITT Enidine GmbH

Listeye geri dön

ITT Enidine GmbH'nin Makineler için Salınımlı Amortisörler (Visco-Elastic Support (VES))

Ürün sorgulama  

Yapıların korunması

Yenilenebilir enerjinin en verimli biçimlerinden biri hidroelektriktir. Tipik bir hidroelektrik santrali, hidroelektrik jeneratörleri kullanarak elektrik üretir. Zaman içinde, hidrolik makinelerden ve jeneratörlerden gelen periyodik ve stokastik kuvvetler tarafından uyarılan yüksek frekanslı titreşimler nedeniyle, bu jeneratörlerle bağlantılı olarak sıklıkla sorunlar ortaya çıkar. Titreşim genellikle jeneratör rotorunun üzerindeki kılavuz yatakta en şiddetli şekilde meydana gelir ve jeneratörde ve çevresindeki yapıda önemli hasara neden olur.

ITT Enidine, rotor yatak sisteminin dinamik performansını iyileştirmek ve yatak destek yapısına etki eden termal kuvveti azaltmak için yeni bir Visco-Elastic-Support (VES) ürün yelpazesi geliştirmiştir.

VES çalışma prensibi, rotor yatak sistemi için ek sönümleme ile yüksek dinamik sertlik sağlarken, termal hareket için statik sertliği düşük tutmaktır.

Bu, jeneratörün dinamik tepkisini azaltır ve aşırı termal kuvvetlerin ilgili yapılara aktarılmasını önler, böylece jeneratörün yanı sıra yapının ömrünü uzatır ve enerji santralinin çıkış gücünü artırır.

  • ITT Enidine, tam gereksinimlerinizi karşılamak için modelleri özelleştirir. Uygulama gereksinimlerinizi görüşmek için bizimle iletişime geçin.

Ürün sorgulama