Katalog

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

Listeye geri dön

HME - Technologies GmbH'nin Neodim Demir Bor manyetikleri (NdFeB)

Ürün sorgulama  

Manyetik performans ve enerji açısından en iyisi. NdFeB mıknatıs şu anda mevcut olan en güçlü mıknatıstır.

Genel Bilgi:
Nadir Toprak sınıfından Neodim Demir Bor (NdFeB) mıknatıslar 1980'lerin ortalarından beri ticari olarak mevcuttur. Yüksek Maksimum Enerji Ürünleri ve çok çeşitli mevcut şekilleri, boyutları ve kaliteleri nedeniyle popülerlikleri hızla artmıştır.

Bugün, 1,4 Tesla'nın üzerinde bir Remanence mümkündür. Şu anda 50MGOe'ye kadar enerji ürünleri mevcuttur. NdFeB mıknatısların çoğunluğu anizotropiktir ve sadece yönlendirme yönünde mıknatıslanabilir. Genel olarak, NdFeB mıknatıslarını doyurmak için yaklaşık 30KOe mıknatıslama alanları gereklidir.

NdFeB mıknatısının önemli bir dezavantajı, korozyona karşı duyarlılığıdır. Bu nedenle, istenmeyen oksidasyonu önlemek için, bitmiş mıknatıslar bir çinko, nikel, kalay, al, au veya epoksi tabakası ile kaplanır. NdFeB mıknatıslar, bir kalıpta preslenen ve ardından sinterlenen büyük bloklar halinde üretilir. Daha küçük bir blok, bir disk, bir halka, bir çubuk veya bir rotor, bilgisayar kontrollü elektro tel veya elmas bıçakla büyük bloktan kesilecek, özel matkaplarla delinecek ve son olarak taşlanacaktır.

Daha uzun süre, NdFeB mıknatısları, daha düşük fiyatı nedeniyle mümkün olan her yerde SmCo mıknatısının yerini alacaktır.
Sıcaklık Etkileri:
NdFeB'nin manyetik özellikleri, malzemenin derecesine ve geçirgenlik katsayısına bağlı olarak 130 ° C'yi aşan sıcaklıklara maruz kaldığında önemli ölçüde bozulur. Kural olarak, daha yüksek geçirgenlik katsayısına sahip NdFeB mıknatıslar manyetik özellik kaybı olmadan daha yüksek sıcaklıklara dayanabilir. Çalışma sıcaklıkları veya 200°C'ye kadar mümkündür.

Uygulamalar:
Motorlar, jeneratörler, yüklü parçacık ışını yönlendirme, kulaklıklar, tutma sistemleri, enstrümantasyon, hoparlörler, manyetik yataklar, manyetik kaplinler, manyetik rezonans, manyetik ayırmalar, mikrofonlar, parçacık hızlandırıcılar, röleler, anahtarlar ve diğer birçok uygulama.

Ürün sorgulama