Katalog

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

Listeye geri dön

HME - Technologies GmbH'nin Zirkonyum Hidrür Tozu (7704-99-6)

Ürün sorgulama  

CAS Numarası: 13940-37-9

Özellikler:

Zirkonyum Hidrit Tozu, Titanyum Hidrit Tozu, Vanadyum Hidrit Tozu, Hafniyum Hidrit Tozu, Zirkonyum Nitrür Tozu, Titanyum Nitrür Tozu, Vanadyum Nitrür Tozu, Azot İçeren Krom Tozu, Azot İçeren Manganse Tozu.

Zirkonyum, yer kabuğunda yalnızca bir cevher, genellikle zirkon gibi bir zirkonyum silikat şeklinde bulunur. Zirkonyum, zirkonyum cevherinden oksijen ve silika çıkarılarak elde edilir. Kroll süreci olarak bilinen bu süreç ilk olarak titanyuma uygulanmıştır. Kroll prosesi hafniyum içeren bir alaşımla sonuçlanır. Hafniyum ve diğer safsızlıklar sonraki bir adımda giderilir. Zirkonyum hidrit, rafine edilmiş zirkonyumun hidrojen ile birleştirilmesiyle oluşturulur. Titanyum gibi, katı zirkonyum da hidrojeni oldukça kolay çözer.

Zirkonyum hidrürün yoğunluğu hidrojene bağlı olarak değişir ve 5,56 ile 6,52 g cm-3 arasında değişir.

Özellikleri

  • Moleküler Formül: ZrH
  • Moleküler Ağırlık: 92.232
  • Yoğunluk: 5,9 g/cm3

Uygulamalar:

Saf toz olarak zirkonyum hidrürler hidrojenasyon katalizörü olarak, toz metalürjisinde ve vakum tüpü endüstrisinde alıcı olarak kullanılır. Vakum sisteminde, zirkonyum hidrürler bir metal ve seramik arasında bir sızdırmazlık sağlamaya yardımcı olur. Bu yöntemde, bir hidrür tozu (özellikle ZrH4) sızdırmazlık metali ile karıştırılır; karışımın ısıtılması hidrürün ayrışmasına neden olur. Ortaya çıkan hidrojen çevreyi temizler ve üretilen metal akarak 300 °C gibi düşük sıcaklıklarda bile bir sızdırmazlık oluşturur.

ZrH2 toz metalürjisinde, hidrojenasyon katalizörü olarak ve indirgeyici ajan, vakum tüpü alıcı ve metal köpük üretiminde köpürtücü ajan olarak kullanılır. Ayrıca General Atomics tarafından geliştirilen TRIGA araştırma reaktörü veya Sovyet TOPAZ nükleer reaktörleri gibi termal spektrumlu nükleer reaktörlerde nötron moderatörü olarak kullanılır. Diğer kullanım alanları arasında piroteknik bileşimlerde, yani piroteknik başlatıcılarda yakıt olarak kullanılması yer alır.

Ürün sorgulama