Katalog

CPLP - Comunidade dos Países de Língua Portuguesa

CPLP - Comunidade dos Países de Língua Portuguesa

CPLP - Comunidade dos Países de Língua Portuguesa

25.07.2024 10:07

"I. Portekizce Konuşan Ülkeler Kültür ve İş Dünyası Buluşması" 8-13 Temmuz 2024 tarihleri arasında Brasilia'da gerçekleştirilecektir.

Portekizce Konuşan Ülkeler Topluluğu'nun (CPLP) kurumsal desteğiyle düzenlenen etkinlik, Brezilya Bilim ve Teknoloji Bilgi Enstitüsü (Ibict) liderliğindeki Avrupa İşletmeler Ağı'nın (EEN) Brezilya çekirdeği olan EEN Brasil konsorsiyumunun bir üyesi olan Genç İhracatçı Enstitüsü (IJE) tarafından desteklenmektedir.


Toplantı, Portekiz'e Komşu Ülkeler Topluluğu'nun (CPLP) dokuz üye ülkesinin temsilcilerini bir araya getiriyor ve "topluluk üyeleri arasındaki kültürel ve ekonomik işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor" diyor Ibict.


Programda konferanslar, yuvarlak masa toplantıları, atölye çalışmaları, hükümet gündemleri ve iş turları yer alıyor.

Açılış töreni 8 Temmuz'da Ulusal Müze Oditoryumunda yapılacak ve "tüm devlet ve iş kurumlarını tek bir yerde bir araya getirecek. Etkinlik 12.07'de Brasilia Teknoloji Parkı - BIOTIC'te yabancı şirketlerin de katılımıyla bir ticaret fuarı ve panayıra ev sahipliği yapacak" diyen Ibict, "iş turları ve "BIOTIC" etkinliği olacağını duyurdu. "İş turları ve Brasilia'daki CPLP Büyükelçiliklerine ait diplomatik misyon için iş modellerinin sunum toplantısı olan "The Match" etkinliği kısıtlı bir şekilde gerçekleşecek.