Katalog

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

  • ISO 9001:2015
  • IATV 16949
  • DIN EN ISO 50001

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

  • ISO 9001:2015
  • IATV 16949
  • DIN EN ISO 50001

29.03.2024 01:03

Uzaktan yönlendirme manipülatörü için sağlam çok turlu sensörler

Patlayıcı Mühimmat Temizleme Servisi ile yollarda

GMR etkisini (dev manyetorezistans) kullanan manyetik çok turlu sensörler temassız çalışır, mutlak konum değerleri sağlar, referans çalışması gerektirmez ve dönüşleri algılamak için bir güç kaynağına veya tampon pile ihtiyaç duymaz. Bu nedenle birçok mobil ve endüstriyel uygulamada çok turlu potansiyometrelere veya optik enkoderlere pratik bir alternatiftir.
Bu çok yönlü sensörler artık robotikte, örneğin bomba tehditlerine karşı kullanılan askeri veya polis birimlerindeki robotlarda da kullanılmaktadır.


Birçok uygulama için, geleneksel işlevsel prensiplere dayanan çok turlu açı sensörleri, örneğin sürekli bir güç kaynağı gerektirdikleri, aşınmaya eğilimli dişlilerle çalıştıkları veya uygulama alanı için çok karmaşık ve dolayısıyla çok pahalı oldukları için oldukça uygun değildir. Bu durumu düzeltmek için Novotechnik, RSM-2800 serisinin çok turlu sensörlerine dönüş algılama için GMR teknolojisini entegre etmiştir. Temassız sensörler, harici bir güç kaynağı ve tampon pil olmadan 2 ila 16 devri algılayabilir ve depolayabilir ve değer ayarlanabilir. Analog arayüzün çözünürlüğü 16 bittir. 800 rpm'ye kadar hızlar mümkündür. Dijital arayüzler (SSI, SPI) kullanılarak 18 bite kadar (açı ve dönüş) toplam çözünürlük elde edilebilir. Sensörler ayrıca
son derece hassastır. tipik doğrusallık sapmaları tüm ölçüm aralığı boyunca %0,05'ten azdır. Sensörler aynı zamanda çok sağlam olduklarından, çok çeşitli arazi uygulamalarında da kullanılabilirler. Örneğin Telerob Gesellschaft für Fernhantierungstechnik mbH'nin telemax PRO hassas manipülatöründe, uzaktan kumandalı robotun üzerinde hareket ettiği paletlerin konumunu tespit ederler.


Uzun menzilli evrensel dahi

telerob Ürün Müdürü Dr. Andreas Ciossek, "telemax PRO cihazımız, tırmanma ve engel aşma kabiliyetleri, geniş manipülatör erişimi ve erişim yüksekliğinin yanı sıra üzerinde bulunan çok sayıda
aleti nedeniyle kesinlikle evrensel bir dahi olarak tanımlanabilir" diyor. Andreas Ciossek, Telerob Ürün ve İnovasyon Müdürü.
Çok yönlü cihaz 800 mm uzunluk, 400 mm genişlik ve 750 mm yükseklikteki taşıma boyutlarıyla oldukça kompakttır. Batarya olmadan maksimum 77 kg ağırlığındadır ve yüksek hızlı versiyonda 10 km/saat hıza ulaşır.
Yüzeye bağlı olarak 45°'ye kadar eğimlerin üstesinden gelebilir, 500 mm yüksekliğindeki engellerin veya merdivenlerin üzerinden tırmanabilir, 600 mm genişliğindeki hendeklerin üstesinden gelebilir ve 7 eksenli manipülatörü ile 20 kg'a kadar yükleri taşıyabilir. Tüm bunlar, telemax PRO'yu bir bomba tehdidi durumunda, örneğin bagaj bölmeleri veya uçak koltuklarının altı gibi zor konumlardaki potansiyel olarak tehlikeli nesnelere ulaşmak söz konusu olduğunda ideal bir yardımcı haline getirir.

Örneğin kapıların veya bagaj parçalarının açılması gibi karmaşık hareket dizileri, özellikle neredeyse tüm tipik hareket dizileri önceden programlanmış olduğundan, Tool Centre Point kontrol sistemi aracılığıyla rahatça kontrol edilebilir. "Otomatik takım değiştirme özelliğine sahip takım magazini de oldukça pratik.
Örneğin sahada farklı bir takım gerektiğinde operatörün robotu geri götürmesi gerekmiyor," diye devam ediyor Ciossek. "Bu da zamandan tasarruf sağlıyor ve örneğin havaalanı veya tren istasyonunun kapanmasından etkilenenler için çok uygun."


Uzaktan yönlendirme için hassas konum algılama

Telemax PRO'nun kullanım yerine hedeflenen şekilde taşınabilmesi için paletin konumu, yani tekerlek tahriki ve paletlerden oluşan yapı hassas bir şekilde kaydedilmelidir. Bu görev, dört tahrik aksının her birine monte edilen Novotechnik'in manyetik çoklu dönüş sensörleri tarafından gerçekleştirilir. Bu uygulama için aslında bir çoklu dönüş gerekli değildir, ancak telemax PRO doğru seçim olduğunu kanıtlamıştır. Aracın kompakt boyutları nedeniyle kurulum alanı çok sınırlıdır. Bu nedenle sensörler
normalde olduğu gibi tekerlek aksının arkasına değil montaj alanından tasarruf etmek için yana kaydırılarak monte edilmiştir. Bu amaçla, aks çapı sensör için önemli ölçüde daha küçük bir dişli çarkına dönüştürülür. Böylece tahrik tekerleği aksının bir devri, örneğin sensörün tam konum tespiti için saydığı altı devire dönüşür.

Uzaktan taşıma teknolojisi uzmanları için doğru sensörü seçmek kolay olmadı; bir dizi alternatif test edildi. "Sonunda RSM-2800 lehine pek çok neden vardı," diye özetliyor Ciossek. "Çok sorunsuz çalışıyor ve istediğimiz işlevlerle piyasada bulduğumuz en küçük ve aynı zamanda en ucuz ürün. Sadece 28 mm çapındaki
ile entegrasyonu kolay oldu." İşlevsel prensip de uygulamaya uygundu:

GMR etkisi sayesinde, devir sayısı akım olmadan saklanabiliyor

Multiturn mikromanyetik bir temelde çalışır ve GMR etkisini (dev manyetorezistans) kullanır. Bu etki, birkaç nanometre kalınlığında manyetik ve manyetik olmayan ince katmanlardan oluşan yapılarda gözlemlenmektedir. Bu etki, yapının elektrik direncinin manyetik katmanların mıknatıslanmasının karşılıklı yönelimine bağlı olduğu anlamına gelir; zıt yönlerdeki mıknatıslanma ile aynı yöndeki mıknatıslanmadan önemli ölçüde daha yüksektir. Bu fark, enerjisiz durumda bile birkaç direnç segmentine sahip özel olarak tasarlanmış bir sensör elemanı kullanılarak dönüşleri tespit etmek ve aynı anda saklamak için kullanılabilir. Konum değeri, örneğin bir SSI sinyali olarak verilir. Dijital SPI veya analog arayüze sahip varyantlar mevcuttur.

RSM-2800 aynı zamanda çok sağlamdır ve bu nedenle telemax PRO ile kullanım için idealdir. Standart olarak IP67 koruma sınıfına kadar olan gereklilikleri yerine getirir, yani toz geçirmez ve geçici daldırmaya karşı korumalıdır. Bu nedenle manipülatör dışarıda yağmur altında çalışırken veya bir su birikintisinden geçerken sorun yaşanmaz. Şoklar ve titreşimler de işlevini bozmaz. Sensör muhafazası yüksek kaliteli, sıcaklığa dayanıklı plastikten yapılmıştır.
Oluklu deliklere sahip montaj braketleri kolay montaj ve uygun mekanik ayarlama sağlar. Boşluksuz geçmeli kaplin hızlı ve kolay kurulum sağlar. Sensör kir ve neme karşı duyarsızdır. Elektrik bağlantısı, muhafazanın içine kalıplanmış blendajlı bir kablo aracılığıyla yapılır. Gerçek tak ve çalıştır için M12 gibi önceden monte edilmiş bağlantı fişleri de mevcuttur.

Bu özellikler RSM-2800 için geniş bir uygulama yelpazesinin önünü açar. Kompakt çok turlu çözüm, birçok yerde karmaşık dişli kutusu çözümlerine olan ihtiyacı ortadan kaldırabilir ve böylece genel maliyetlerin azaltılmasına yardımcı olabilir. Uygulama alanları arasında baskı makineleri, tahrik ve direksiyon sistemleri, kablo uzunluğu enkoderleri, kapı ve kapı tahrikleri, mobil makineler, kağıt makineleri, kaldırma platformları veya genel olarak çok turlu potansiyometreler veya enkoderler için bir yedek olarak yer almaktadır

Daha fazla haber

24.04.2024 - 26.04.2024 tarihleri arasında

shenyang, Çin'de

Sizi görmek için sabı...

25.10.2022 00:00

novotechnik'in 75 yılı

Doğrusal ve döner ölçüm için sensörler

Konumların ve açıların en yüksek...