Katalog

Arno Arnold GmbH

Arno Arnold GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

Arno Arnold GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

02.01.2024 14:01

Arno Arnold yukarıdan bile güvenliği sağlıyor

Otomasyonda güvenlik gerektiğinde, genellikle makine muhafazaları, yani ek koruyucu cihazlar kullanılır. Arno Arnold, çatı konseptiyle çatı örtüleri için bir tür "modüler" yapı kiti sunuyor.

Güvenlik (lat. securitas), kabul edilemez risklerden arınmış veya tehlikesiz olduğu düşünülen bir durumu tanımlar. Teknik yapılar veya nesneler söz konusu olduğunda emniyet, muhtemelen sorunsuz ve tehlikesiz çalışma durumunu ifade eder. Dolaylı güvenlik, ek koruyucu cihazların olası bir tehlikeyi önlediği çözümleri ifade eder. Örneğin torna tezgahlarındaki makine koruyucuları, hareketli parçalardan kaynaklanan tehlikeleri önler ve tehlikeli dış müdahaleleri engeller.

İster araç yapımında ister ekmek fabrikalarında olsun, birçok üretim fonksiyonu artık tamamen otomatiktir. Bu süreçlerin otomasyonu ürün kalitesini iyileştirirken aynı zamanda performansı da artırmaktadır. Peki ya insanları ve çevreyi korumak için bu sistemlerin işlevsel güvenliği ne olacak? Bu nedenle günümüzde otomasyonda güvenlik, doğru koruyucu sistemlerin veya ilgili uygulamaya uyarlanmış esnek koruyucu kapakların kullanılması anlamına da gelmektedir. Bu da makinenin tamamen kapatılması ihtiyacını doğurmaktadır.

Günümüzdeki eğilim büyük ölçüde, gerektiğinde mevcut arka duvara pozitif olarak bağlanabilen opsiyonel tavan kapaklarına yöneliktir. Bunun avantajları, talaşların, soğutucuların ve buharların kaynağında tutulabilmesi, personelin korunması ve gürültü seviyesinin de azaltılmasıdır.

Ancak dezavantajları da vardır: Örneğin iş parçasının değiştirilmesi söz konusu olduğunda takım tezgahları genellikle dışarıdan erişime bağımlıdır. Büyük ve ağır iş parçaları veya birbirine bağlı ve tam otomatik üretim hatları söz konusu olduğunda, çeşitli taşıma cihazları da kullanılır.

Güvenli koruyucu örtü, ışığı harekete geçirir
Arno Arnold, kendinden destekli, şeffaf Roover çatı örtüsünü sunar. Takım tezgahları için bir çatı olarak, engelsiz vinç yüklemesi için çalışma masasına erişimi açar.

Roover şeffaftır ve makine odasının karanlığına bol miktarda ışık girmesine izin vererek kullanıcının uzun vadede ergonomik faydalara ek olarak çalışma alanı aydınlatmasının işletme ve bakım maliyetlerinden tasarruf etmesini sağlar. Kristal berraklığındaki şeffaf elemanlar, yüksek mekanik mukavemet ve çok iyi kimyasal direnç sunan termoplastik bir malzemeden yapılmıştır. Kılavuzlu alüminyum raylarla birlikte, 6500 mm'ye kadar serbest duran genişlikler elde edilebilir. Düzgün çalışan, bilyalı rulmanlı kılavuz sayesinde, hareketli kütle kayma sürtünmesi nedeniyle ek olarak artmaz, bu da işlemin doğruluğu üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.

Hareket sırasında elemanlar bir körük gibi birbirine katlanır. Katlama başına Lmin tüm genişlikler için aynı kalır. Kenarlarda bulunan silecek fırçaları tavan örtüsü ile kabin arasında bir sızdırmazlık sağlar ve körüğün arkasındaki kılavuzu kirlenmeye karşı korur.

Menteşeli tavanın püf noktası
Günümüzde, yüksek performanslı takım tezgahları tamamen kapalı durumdadır. Bu, çalışan personelin korunmasına yardımcı olur. Ayrıca çalışma alanındaki soğutma sıvısı ve talaşların sürekli olarak yön ve yoğunluk değiştirdiği gerçeğini de dikkate alır.

Bununla birlikte, makinenin yeniden düzenlenmesi ve daha fazla veya daha az hacimli iş parçaları ve cihazlarla yüklenmesi gerektiğinde bu muhafazaların ciddi bir dezavantajı vardır. Birçok makine tipi için bu yükleme en iyi şekilde yukarıdan yapılır. Arno Arnold menteşeli çatı fikrini bu şekilde ortaya attı. Genel Müdür Simone Weinmann-Mang bunun nasıl çalıştığını açıklıyor: "Moover koruyucu örtümüzle, optimum çatı örtüsü ile vinç yüklemesi arasındaki belirgin çelişkiyi ek alan gerektirmeden çözüyoruz."

Normal çalışma sırasında çatı, koruyucu örtü olarak işlevini güvenilir bir şekilde yerine getirir. Bununla birlikte, vinç yüklemesi gerektiğinde, kapak döner bir mekanizma kullanılarak yukarı doğru katlanabilir. Bu, çalışma alanının makinenin herhangi bir noktasında vinç yüklemesi için erişilebilir hale getirilmesini sağlar. Sürücü kapağa entegre edilebilir ya da müşteri bunu kendisi yapabilir.

Bu çözümün avantajı, vinç yüklemesinin bir tavan örtüsü ile de gerçekleştirilebilmesidir.

Karanlıkta ışık

Panoramik tavan, Arno Arnold'da yeni bir özelliktir. İç aydınlatmayı optimize etmek için çatı örtüsü için şeffaf bir malzeme geliştirilmiştir. Bu, mevcut ışık kaynaklarının artık işleme alanına dışarıdan parlayabileceği anlamına geliyor. Avantajı: İç aydınlatmaya gerek yoktur.

Körüksüz teleskopik paneller
Arno Arnold tarafından Strapano olarak adlandırılan körüksüz koruyucu kapaklar güvenlik ve koruma sağlar. Geri çekildiğinde kapağın minimum uzunluğu burada özel bir avantajdır.

En aza indirgenmiş parça sayısı ve birkaç malzemeye indirgenmesi sayesinde taşınacak kütleler çok düşüktür. Strapano güvenilirlik, dayanıklılık, dinamizm, hassasiyet ve maliyet açısından tüm gereklilikleri yerine getirir. Modüler tasarım özellikle ilgi çekicidir. Bu sayede teleskopik paneller tek tek değiştirilebilmekte veya örtü alet gerektirmeden uzatılabilmektedir.

Özet
Çatı örtüleri ve vinç yüklemesi söz konusu olduğunda, tasarımcı bir tür "çemberin karesini alma" durumuyla karşı karşıya kalmaktadır. Arno Arnold, çatı konseptiyle çatı örtüleri için bir tür "modüler" yapı kiti sunuyor. Bunlar, çeşitli makine tiplerinde tek başına çatı olarak veya bir arka duvarla birlikte ya da güçlendirme için kullanılabilir.

Daha fazla haber

ArnoPure, koruyucu işlev, yüksek çalışma düzgünlüğü ve uzun hizmet ömrü arasında bir denge sunar....