Katalog

P.J. Prause Durotec GmbH

P.J. Prause Durotec GmbH

P.J. Prause Durotec GmbH

10.10.2022 00:10

RWTH Aachen Üniversitesi'nde "Dayanıklı Hibrit" araştırma projesi

Temelde yaylar olmadan çalışabilen hiçbir makine yoktur. Yaprak yay en eski yay türlerinden biridir ve örneğin taşıma ekipmanlarının süspansiyonu için kullanılır. Cam elyaf takviyeli plastik, çok yüksek enerji emilimine izin verdiği ve aynı zamanda yüksek yorulma mukavemeti ve korozyon direncine sahip olduğu için yaprak yayların üretimi için mükemmel bir malzemedir.

Durable Hybrid araştırma projesi, CTP yaprak yayların yorulma mukavemetinin nasıl daha da artırılabileceğini araştırıyor. Bu tür yaylar konusunda uzmanlaşmış olan Prause Durotec için bu elbette oldukça ilginç bir konu. Odak noktası, çatlak tutucu lifleri entegre eden hibrit takviye tekstilleridir. Çatlak tutucu lifler yorulma kırılmalarını durdurabiliyor ve böylece yaprak yayların hizmet ömrünü artırıyor.

RWTH Aachen Üniversitesi Tekstil Teknolojisi Enstitüsü, Yapısal Mekanik ve Hafif Yapı Enstitüsü'nden araştırmacılar, kapsamlı dinamik testlerde laminatların mekanik özelliklerini belgelemek için gerekli hibrit takviye ürünlerini geliştiriyor. Bu sayede, gelecekte yüksek gerilimli bileşenlerin hibrit takviye tekstilleri ile tasarlanmasını sağlayacak bir model ortaya çıkacak. Projeye P. J. Prause Durotec GmbH'nin yanı sıra C. Cramer Weberei GmbH & Co.KG ve Krempel GmbH de katılıyor.

https://azl-aachen-gmbh.de/newslight-18-sla/


Daha fazla haber

ürünlerin titreşim teknolojisi kullanılarak taşındığı her yerde, S-Ply® yaprak yayların kulla...