Katalog

ayçiçeği çekirdeği proteini

22.06.2023 00:00

ayçiçeği çekirdeği proteini

Reklamı yanıtla

Ayçiçeği tohumu proteini, ayçiçeği tohumu proteini olarak da ifade edilir ve ayçiçeği proteini olarak da bilinir. Bu protein ürünü, kabuk ve klorojenik asit ve kafeik asit gibi fenolik bileşiklerin çıkarılmasından sonra hammadde olarak yağı alınmış ayçiçeği tohumu kekinden yapılır. Ana bileşen globulindir (yaklaşık %70-79), bunu albümin ve az miktarda gluten ve prolamin takip eder. Amino asit bileşiminde lizin içeriği düşükken, diğer temel amino asitlerin içeriği yüksektir. Ayçiçeği tohumu proteininin amino asit bileşiminde, lizin içeriği tahıl proteininden daha yüksektir, ancak soya fasulyesi proteini ve hayvansal proteinden biraz daha düşüktür. Diğer amino asitler açısından iyi bir denge göstermektedir. Amino asit kompozisyonu FAO değeri ile karşılaştırıldığında, lizin içeriği hariç diğer esansiyel amino asitlerin içeriği FAO değerinden daha yüksek veya benzerdir. Bu nedenle, lizin ayçiçeği tohumlarının ilk sınırlayıcı amino asididir. Lizin içeriği düşük olmasına rağmen, etkili lizin içeriği %90'a kadar çıkmaktadır. Ayçiçeği tohumu proteini, metiyonin gibi sülfür içeren amino asitler bakımından zengindir. Çoğu bitki proteini ile karşılaştırıldığında, ayçiçeği tohumu proteini iyi sindirilebilirliğe (%90) ve daha yüksek biyolojik değere (%60) sahiptir.



Reklamı yanıtla

Kategori
Teklifler

Ülke
Çin

Bölge
Shanxi