Katalog

Resveratrol üreticisi

26.06.2023 11:00

Resveratrol üreticisi

Reklamı yanıtla

Resveratrol, uyarıldığında birçok bitki tarafından üretilen antitoksin olan bir tür flavonoid olmayan polifenol bileşiğidir. Üzüm yapraklarında ve kabuklarında sentezlenebilir ve şarap ve üzüm suyundaki biyoaktif bileşendir.



Saf resveratrol renksiz asiküler kristaller halinde görünür, tatsızdır, suda çözünmez, eter, kloroform, metanol, etanol, aseton, etil asetat ve diğer organik çözücülerde kolayca çözünür, erime noktası 256-258 ℃ ve süblimasyon sıcaklığı 261 ℃'dir. Amonyak gibi alkali çözeltiye maruz kaldığında kırmızıya döner; demir klorür-potasyum ferrisiyanüre maruz kaldığında ise kromojenik reaksiyon meydana gelir. Bu özellik resveratrolün tanımlanmasında yardımcıdır.



Doğal resveratrol hem cis hem de trans yapıya sahiptir. Doğada çoğunlukla trans konformasyonda bulunur. Her iki yapı da cis ve trans-resveratrol glikozitleri oluşturmak için glikoz ile birleştirilebilir. Bağırsak glikozidazlarının etkisi altındaki cis ve trans-resveratrol glikozitleri resveratrolü serbest bırakabilir. UV etkisi altında, trans-resveratrol cis-izomere dönüştürülebilir.




Reklamı yanıtla

Kategori
Teklifler

Ülke
Çin

Bölge
Shanxi