Katalog

Organik Schisandra Meyveleri

24.06.2022 00:00

Organik Schisandra Meyveleri

Reklamı yanıtla

Latince adı: Schisandra chinensis

Özellikler: (%100 Doğal, Koruyucu eklenmemiş)

Nem: <%18

Safsızlık: <%1

Kül: <%3

Toz: 60-80mesh

Depolama: Serin ve kuru yerde saklayınız

Uygulamalar: İlaç, Kozmetik, Besin Takviyesi

organik schisandra meyveleri popüler bir geleneksel Çin bitkisidir.

Çinliler geleneksel olarak schisandra'yı beş tadı da olan ve beş "elementi" de destekleyen tüm vücudu besleyici bir tonik olarak kullanmışlardır. Çin düşünce tarzına göre bu, birçok temel biyolojik sistemin genel sağlığını ve işleyişini desteklediği anlamına gelir. Batılı düşünce tarzına göre bu genellikle bitki veya botaniğin bizi strese karşı daha dirençli hale getirmeye yardımcı olduğu anlamına gelir.

Fructus Schisandrae: İlk kelime "Wu" "beş" anlamına gelir. İkinci kelime "Wei" "tat" anlamına gelir ve üçüncü kelime "Zi" "tohum" anlamına gelir.

Bitkinin adından da anlaşılacağı gibi, Fructus Schisandrae ekşi, acı, tatlı, keskin ve tuzlu olmak üzere beş tadı olan bir tohumdur.

"Fructus Schisandrae'nin özellikleri sıcaktır. Beş tadın hepsini içerir." Meyve kabuğu tatlı, etli doku ekşi ve tohum çekirdeği acı ve keskindir. Tüm bu kısımlar tuzlu tatlara sahiptir. Ancak bu bitkinin baskın tatları ekşi ve tuzludur.

Fructus organik schisandra meyveleri Çin tıbbında akciğerleri sıkılaştırmak ve böbrekleri beslemek için kullanılır. Vücut sıvısının üretilmesine, terlemenin durdurulmasına, özün pekiştirilmesine ve ishalin giderilmesine yardımcı olur. Ayrıca kalbi sakinleştirebilir ve zihni yatıştırabilir.

Güney ve Kuzey Schisandra chinensis'in Farkı

Çin'de iki çeşit vardır: Güney Schisandra chinensis ve Kuzey Schisandra chinensis.

Güney Schisandra chinensi'nin orjinal yeri Shaanxi ve Hubei Eyaletidir. Jilin, Heilongjiang ve Liaoning eyaleti Kuzey Schisandra chinensis'in ana orijinal yeridir.


Reklamı yanıtla

Kategori
Teklifler

Ülke
Çin